Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Notu Hazırlama Ekibi Oluşturulacaktır

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Hepimizin bildiği üzere yeni hazırlanan Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi kitabı işleniş açısından sıkıntılar yaratmakta. İnternette ve yayın evlerinin hazırladığı kitaplarda düzensizlik ve yetersizlik görülmekte. Bu bağlamda "atahoca"nın önerisi ve teşviki ile kitap paralelinde özet nitelikli ortak bir çalışma ortaya koyabilmek için Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Notu Hazırlama Ekibi oluşturulacaktır. Bu ekibe:

1- Ünite kazanımları
2- Ünite uyarıları
3- Konu başlıkları
4- Örnek ünite özeti

tarafımızdan verilecek. Kitap paralelinde özet anlatımlar yapılması istenecektir. Bütün üniteler tamamlandığında görsel açıdan düzenlenecektir.

Üniteler:

1. ÜNİTE: 20.YÜZYIL BAŞLARINDA DÜNYA ................ atahoca
2. ÜNİTE: 2. DÜNYA SAVAŞI ...................................... ilteriş
3. ÜNİTE: SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ ............................ dudu
4. ÜNİTE: YUMUŞAMA DÖNEMİ VE SONRASI ............. Ekip arkadaşı aranıyor
5. ÜNİTE: KÜRESELLEŞEN DÜNYA ............................. Ekip arkadaşı aranıyor

Düzenleme ve Tasarım: ilteriş

Bir öğretmen arkadaşımız birden fazla ünitede görev alabileceği gibi bir ünitede de birden fazla öğretmen arkadaşımız görev alabilir. Görev alan arkadaşımız görev aldığı anda çalışmalar başlar.

Görev almak isteyen arkadaşlarımız bu başlık altından bildirimde bulunabilirler.

Şimdiden katkıda bulunan herkese çok teşekkürler.

NOT: Bu işi sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsek bir sonraki aşamada bu ders için sunu ve görsel anlatım ekipleri kurulacaktır. Arzu eden arkadaşlarımız başlık altından şimdiden bu görevlere talip olabilirler.

A Çevrimdışı

atahoca

New member
Ynt: Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Notu Hazırlama Ekibi Oluşturulacaktır

Hocam,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ders notları ilk olarak sizde toplanıp sonrasında ekibe yollanıp, gerekli düzenlemelerin yapılıp son olarak bir kalemden çıktıktan sonra mı yayınlanacak? Sistemin işleyişi hakkında biraz daha geniş açıklama yapar mısınız?

Not: Benzer bir çalışmayı 11. sınıflar içinde başlatabilir miyiz? İlk üniteye bunda da talibim.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

atahoca ' Alıntı:
Hocam,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ders notları ilk olarak sizde toplanıp sonrasında ekibe yollanıp, gerekli düzenlemelerin yapılıp son olarak bir kalemden çıktıktan sonra mı yayınlanacak? Sistemin işleyişi hakkında biraz daha geniş açıklama yapar mısınız?

Not: Benzer bir çalışmayı 11. sınıflar içinde başlatabilir miyiz? İlk üniteye bunda da talibim.

İsterseniz ekip oluştuktan sonra karar verelim. Bana ünite ünite yayınlasak daha iyi olur gibi geliyor. Zira biz hazırlık yaparken ders işlenmeye devam ediyor. En son tüm üniteler bittiğinde bir kere daha elden geçirilir ve son hali verilir.

NOT: 2. ünite ve tasarım-düzenleme işlerine başka talipler çıkarsa devredebilirim. :)

A Çevrimdışı

atahoca

New member

Evet, ünite ünite yayınlanması daha mantıklı. En sonunda da dediğiniz gibi, muhtemelen sene sonunda, en son düzenleme yapılıp kamil hale getirilir.

11. sınıflar için uygulama yapılacaksa ayrı başlık açar mısınız?

A Çevrimdışı

atahoca

New member

Son üç ünite için fedakar 3 üye gerekiyor.

D Çevrimdışı

dafniye

New member

::))

A Çevrimdışı

atahoca

New member

Özellikle geçen yıllarda kitap hazırlanmadan önce kitap çapında (bu dersi ilk defa bu sene verdiğim için geç gördüm) bir çalışma yapan umuro ve budunçar Hocalarımız işe dahil olabilirse... çalışmanın değerinin artacağına inanıyorum.

Bir de hatırlatma yapmak istiyorum. Malum bazı konular kitaplarda okuma metinlerinde verilmiş, özetler hazırlanırken bunlara dikkat edilmeli.

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

bizim hazırladığımız ders notları zaten sitede mevcut gerçi biz öğretmenler için hazırlamıştık.Dediğim gibi benim işlerim çok yoğun o sebeple bu sene yardımcı olamayacağım.

A Çevrimdışı

atahoca

New member

İnşallah işleriniz yoğunluğu azalır ve tez zamanda kolaylaşır.
Hayırlısı diyelim...

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

3. ünite "dudu" öğretmenimiz tarafından hazırlanacaktır.

A Çevrimdışı

atahoca

New member

Son iki ünite kaldı. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için de bu çalışmalar faydalı olacaktır.
Kısa zamanda faydalanmayı diliyoruz.

M Çevrimdışı

muratakca

New member

Acilen Çağdaş Türk Tarihi Dönem Ödevi Lazım Konusu farketmez Lütfen Acil Rıca ediyiyorum..

S Çevrimdışı

Snm_gmz

New member

saolun :-\

Geri