En Son Hangi Tarih Kitabını Okudunuz?

A Çevrimdışı

armagan

New member
Ynt: En Son Hangi Tarih Kitabını Okudunuz?

Atatürk'ün yaveri Cevat Abbas Gürer ''Cepheden meclise Büyük Önder ile yirmidört yıl'' derleyen Turgut Gürer
şu an ise Giovanni Maria Angiolello/Vincenzo D'Alessandri den ''Sultanlar ve Savaşlar'' ı okuyorum ayrıca farklı türden birşeylerde okumak istiyorum diyenlere ve Osmanlıca kelimeleri özleyenlere İhsan Oktay Anar'ın Amat ve Puslu Kıtalar Atlası nı tavsiye edebilirim

umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator

Ama Hangi Atatürk---Taha Akyol henüz bitmedi.

M Çevrimdışı

mystic_one

New member

Değerli tarihçi üstadlarımın okduğu kitapları gördüm. Güzel eserler. Ancak dikkatimi çeken şu oldu, temel eserler hep saf dışı edilmiş. Mesela bir Osman TURAN, bir İbrahim Kafesoğlu, bir Fahir ARMAĞANOĞLU, Yılmaz ÖZTUNA...

F Çevrimdışı

FARUK

New member

Erhan Afyoncu'nun Osmanlının Hayaleti adlı kitabını okumuştum. Geçen gün Mustafa Armağan'ın Geri Gel Ey Osmanlı adlı kitabını aldım. Şu anda okumaktayım.

A Çevrimdışı

adana

New member

Oral SANDER'in 'Anka'nın Yükselişi ve Düşüşü' İmge Yayınları. Yeni bitti.

Hazır Osmanlı okumuşken biraz daha farklı bir bakış ile Fikret BAŞKAYA'nın 'YEDİYÜZ' adlı bir çalışması var sırada. Ara sayfalara biraz göz gezdirdim. İlginç bir çalışmaya benziyor. Kitabın alt başlığı 'Osmanlı Beyliği'nden 28 Şubat'a: Bir Devlet Geleneğinin Anatomisi' 376 sayfa. Eski bir kitap. 3. baskıyı yapmış. Ben bu gün görüp aldım. Okumaya yarın başlayacağım.

H Çevrimdışı

historian_73

New member

ilber ortaylı,osmanlı'yı keşfetmek
halil delice,koca yusuf.
şevket süreyya aydemir,tek adam 1.cildi bitti 2.ciltteyim.3.cildi duruyo.

D Çevrimdışı

dogukannaz

New member

Osmanlı'nın Mahrem Tarihi-Mustafa Armağan

Osmanlı Padişahlarının bilinmeyen yönlerini ele alıyor, mutlaka okunmalı diyorum...

H Çevrimdışı

heredotqqq

New member

NTV yayyınlarından "Hitler Kitabı" II. dünya savaşı hakkında güzel bir kaynak

W Çevrimdışı

whiteflag977

New member

En son Kazım Karabekir Paşa'nın İttihat ve Terakki adlı eserini okudum. Arkadaşlar hangi kitapı okuduğumuzdan başka kitaptan ilginç bilgileri de paylaşsak olmaz mı? Mesela ben kazım Karabekirin İttihat ve Terakki kitabını okuduğumda bugünkü ergenekon misali bir örgütün de İttihat ve Terakki tarafından kurulduğunu hatta bu fedai örgütünün Sultan Abdulhamid'e suikast planladıklarını yazıyor. Yine ilginçtir ki bu örgüte üye yapılan kişiler gözleri bağlanarak silah ve kuran üzerine yemin ediyorlar.

E Çevrimdışı

evlad-_Fatihan

New member

Halil İnalcık Devlet-i Aliyye okuyorum bitmek üzere. Ayrıca her ay düzenli aldığım tarih dergilerini okuyorum.

S Çevrimdışı

smyr

New member

Şu Çılgın Türkler i okumuştum..:)

Geri