Yazılılarda Verilmiş Komik ve İlginç Cevaplar

T Çevrimdışı

tarih.20

New member
Ynt: Yazılılarda verilmiş komik ve ilginç cevaplar

Genç arkadaşım saygınızdan şüphem yok zaten...Çok takdir ettiğim bir gençsiniz...Yalnız bu foruma yazan liseli arkadaşlar çok ciddi gençler...Çoook uzun zamandır rastlamadığım için ciddi ve olgun gence ya da çok nadir rastladığım için şaşırıyorum...Ay bunun bir ortası yok mu?...Bir tarafta hiçbir değeri olmayan,18 yaşına gelmiş ama bir dünya görüşü edinememiş bir güruh,diğer tarafta olayları çok ciddiye alan,hatta benim yanlarında genç kaldığım bir grup...Bilmem derdimi anlatabildim mi genç arkadaşım?...

Yazılılara gelince ,ne yalan söyleyeyim,kağıtları okurken çok kızıyorum ama sonra sinirim geçiyor...Öğretmen ,öğrencisine ne kadar süre kızabilir ki?Sonra da yazdıkları komik geliyor.Derslerde okuyorum.Hem utanıyorlar ,hem gülüyorlar,hem de çoğu kez aynı hataları yapmıyorlar...

V Çevrimdışı

Vanlı65

New member

Sorumu dikkate alarak cevap verdiğiniz için bende size teşekkür ederim.Başka üyeler sorularımıza(özellikle öğretmen üyeler)ciddiyetsiz cevaplar vererek savuşturuyorlar...

N Çevrimdışı

naptera

New member

Yeni okuduğum yazılı kağıtlarından aktarıyorum bu cevapları.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim doğrusu....

Soru:Efes'ten başlayıp Sus şehrine uzanan İlkçağ'ın ünlü ticaret yolunun adı nedir?
Cevap:Susurluk yolu

Soru:Anadolu'da ilk insan izlerine nerede raslanmıştır?
Cevap:Maharalarda.İlk insanlar kambur şeklinde yaşıyorlarmış,gün geçtikçe doğrulmuşlar.

Soru:"İlliada" ve "Odisseia" hangi ünlü şairin eserleridir?
Cevap:Mehmet Akif Ersoy

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Bugün okuduğum Demokrasi ve İnsan Hakları dersi sınavında dikatimi çeken cevaplar;

SORU: Seçimler sonrası yeni kurulan mecliste J Partisinin 200, Ğ Partisinin 190, Q Partisinin 100, W Partisinin ise 60 milletvekili var.
J Partisini genel başkanı sizsiniz. Bütün aşamaları ile hükümetin kuruluşunu anlatınız.

CEVAP: J Partisinin genel başkanı olarak ilk önce diğer partlerle koalisyon oluştururum. (Buraya kadar normal bomba şimdi geliyor.) Halkımı fazla tutarım., aramı iyi geçindiririm, elimden geldiğince halka yalan söyleyerek halk sayısını artırırm, çünkü ben okul başkanı olduğum için bu işlerin kuralını çok iyi biliyorum. Sonra koalisyondan diğer partilerle aramı iyi tutarım ve daha iyi geçinirim. Hükümeti kurmadan önce halkın ve sermayenin fazla olması gerek. Bu koşullar var ise hükümeti kurmak için TBMM'ye yazı bırakılır ve kurulur. ?^^

BAŞKA BİR CEVAP: J Partisinin 200 milletvekili var. Ğ partisiyle anlaşırım ve ondan 30 millet vekili imzası alırım. Sonra Q partisinden 20 millet vekiliyle anlaşırım. Toplam 250 milletvekili oldu. Busayede TBBMM'ye girerim.

SORU:Hangi istisnalar halinde yargıçlar özlük haklarından mahrum bırakılır?

CEVAP: Yargıçlar yaşlanmış bir ayağı çukurda ise :/*

BAŞKA BİR CEVAP: Yargıçların özelleştirilmesi halinde veya herhangi bir yolsuzluk iddiası durumunda

SORU: Kuvvetler ayrılığı ilkesi nedir?

CEVAP: Devlet= Bir kara parçası üzerinde kurulmuş güçlü bir otoritedir. Devlet askerleri ve kuvvetleri ayırmıştır. Örn= Deniz kuvvetleri Hava kuvvetleri Kara kuvvetleri ....____ Bu ayırmaya kuvvet ayrılığı denir. ::))

NOT: Cevapların virgülüne dahi dokunulmamış aynen aktarılmıştır.

A Çevrimdışı

altan2592

New member

İlteriş ' Alıntı:
Bugün okuduğum Demokrasi ve İnsan Hakları dersi sınavında dikatimi çeken cevaplar;

SORU: Seçimler sonrası yeni kurulan mecliste J Partisinin 200, Ğ Partisinin 190, Q Partisinin 100, W Partisinin ise 60 milletvekili var.
         J Partisini genel başkanı sizsiniz. Bütün aşamaları ile hükümetin kuruluşunu anlatınız.

CEVAP: J Partisinin genel başkanı olarak ilk önce diğer partlerle koalisyon oluştururum. (Buraya kadar normal bomba şimdi geliyor.) Halkımı fazla tutarım., aramı iyi geçindiririm, elimden geldiğince halka yalan söyleyerek halk sayısını artırırm, çünkü ben okul başkanı olduğum için bu işlerin kuralını çok iyi biliyorum. Sonra koalisyondan diğer partilerle aramı iyi tutarım ve daha iyi geçinirim. Hükümeti kurmadan önce halkın ve sermayenin fazla olması gerek. Bu koşullar var ise hükümeti kurmak için TBMM'ye yazı bırakılır ve kurulur.  ?^^

BAŞKA BİR CEVAP: J Partisinin 200 milletvekili var. Ğ partisiyle anlaşırım ve ondan 30 millet vekili imzası alırım. Sonra Q partisinden 20 millet vekiliyle anlaşırım. Toplam 250 milletvekili oldu. Busayede TBBMM'ye girerim.

SORU:Hangi istisnalar halinde yargıçlar özlük haklarından mahrum bırakılır?

CEVAP: Yargıçlar yaşlanmış bir ayağı çukurda ise  :/*

BAŞKA BİR CEVAP: Yargıçların özelleştirilmesi halinde veya herhangi bir yolsuzluk iddiası durumunda

SORU: Kuvvetler ayrılığı ilkesi nedir?

CEVAP: Devlet= Bir kara parçası üzerinde kurulmuş güçlü bir otoritedir. Devlet askerleri ve kuvvetleri ayırmıştır. Örn= Deniz kuvvetleri Hava kuvvetleri Kara kuvvetleri ....____ Bu ayırmaya kuvvet ayrılığı denir.   ::))

NOT: Cevapların virgülüne dahi dokunulmamış aynen aktarılmıştır.

Muhtemelen bizim sınıftan çıkmıştır.  ^-^ Şaşırdım, aralarında tarih yazılısında olduğu gibi benim cevaplarım yok.  :/*

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Ynt: Yazılılarda Verilmiş Komik ve İlginç Cevaplar

Bir ara tarih yazılılarını da toparlayacağım. O zaman sendeki cevherleride görürüz. :D)

N Çevrimdışı

naptera

New member

Son yazılılarda okuduğum en ilginç cevap:

Soru:Çin Seddi neden inşa edilmiştir?
Cevap:Çinliler Mısır'a girmesin diye... ???

T Çevrimdışı

the imam

New member

Bence ilk cevap veren saygıdeğer şahıs çok mantıklı bir cevap verdi,kendisini şahsen kutlarım. ><)

N Çevrimdışı

NİHAT ERSOY

New member

Soru:Türklerin tarihte kullandıkları takvimler hangileridir?
Cevap:Diyanet takvimi,Fazilet Takvimi.

Y Çevrimdışı

YuSuFiSL@M

New member

Soru: Coğrafi Keşifler’in sonuçları nelerdir?
Cevap: Anadolu’dan çıktılar yola. Selam verdiler sağa sola. Pusulanın sapma
açısından dolayı kıyıdan gittiler ve Ümit Burnu’nu keşfedip geri
döndüler.

Bu cevabı yazan öğrenci arkadaşımı merak ettim :D Edebi yeteneği olan bir öğrenciymiş sanırım.

A Çevrimdışı

armagan

New member

Bir tane benim de aklıma geldi I.Dönem yazılılarından verilmiş bir cevap. Paylaşmak isterim. Soru:Kavimler göçü nedir?Açıklayınız
Cevap:* * * *ilk ülkelerinin yerleri
a b c d kavimler önce böyleyken Türk baskısı yüzünden

- a b c d diye birbirlerini yerini değiştiriyor.
kaç puan verdiğimi hatırlamıyorum ama puan vermiştim.....

E Çevrimdışı

erkangök

New member

Ziberkan'ın Sosyal Bilgiler Öğretmenliği döneminde yaptığı yazılıdan alıntıdır.
Ders: Vatandaşlık Ve İnsan Hakları Eğitimi

Soru: Bir öğrencinin Vatandaşlık Ve İ.H.E. Dersinden 100 (5) alması yeterli midir?
Beklenen Cevap: Hayır, yeterli değildir. Öğrendiklerini davranışlarına da yansıtması gerekmektedir.
Öğrencinin Cevabı: Hayır , yeterli değildir. Bu öğrenci sözlüden 0 alırsa karnesine 50 (2) gelir.

M Çevrimdışı

mirebotan47

New member

ARKADAŞLAR BEN DE 9. 10. VE 11. SINIFLARA NİZAMÜLMÜK'Ü SORDUM BANA VERDİKLER BİR KAÇ İLGİNÇ CEVABI YAZIYIM

cevap1: kanunların yasalrın saklandığı yerdir

cevap2: Nizamülmülk derken aklıma amcam geliyor onun adı da nizamettin

cevap3: yenilen bir yemek çeşididir

cevap4: hayatta yaşanan olaylardır

cevap5: ilk medresedir

cevap6: konu alanımın dışına giriyor düşündüm ama bulamadım

cevap7: mülk sahibidir

cevap8: bir bilim adamı

cevap9: anadolu topraklarına sahip olan bir iş adamı

cevap10: Diğer ( ahiret ) topraklarıdır.

cevap11: bir tanrı

cevap12: geçmişte ve gelecekte insanların sahip olduğu topraklar

cevap13: ırk geniş ülke yada imparatorluk

cevap14: bugünkü devlet hazinesi

cevap15: Osmanlı Devleti'nin savaşla kazandığı mülk parayı biriktirdiği yer

cevap16. devlet hazinesinin saklandığı oda

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

SORU:
"Ulusal Egemenlik - Saltanat - Milli Mücadele - Kuvayı Milliye"
Yukarıdaki kavramları kullanarak tanım yapmadan en az 4 cümlelik tarihi bir paragraf oluşturunuz.

CEVAP:
Ben A.K.B. Bundan uzun yıllar önce bir Pazartesi günü yine "ulusal Egmenlik mitingi" düzenlenmişti o zamanlar tabi "saltanat"lık hala devam ediyor milli mücadele veren insanlar mitingi ön sıralardan izliyordu. Baban da o zamanlarda "Kuvayı Milliye cemiyetine üye olmuştu. Anlatacakları bu kadar bunu niyemi anlattım.
BİR GÜN HOCAMIZ TAZILIDA SORMUŞTU BENDE TAM PUAN ALMIŞTIM "ANI İŞTE"

NOT: Cevabın orjinal halidir.

H Çevrimdışı

haxel

New member

Eşim Edebiyat öğretmeni aynı okulda çalışıyoruz. Yazılıda 3 şiir verip hangi döneme ait olduğunu sormuş(divan,halk)el cevap Cilalı taş dönemi ben de yıkıldım o da yıkıldı.

M Çevrimdışı

mecize1

New member

18 yıllık tarih öğretmeniyim.Buna benzer örnekler hep gördük.Ama unutamadığım en güzelleri:
Kral Yolu'nu sormuştum.CEVAP:Kralların üzerinde yürüdükleri kutsal yol
PANKUŞ :Mitolojide ünlü bir kuş.

Turizm dersine girdiğim yıllarda.Av her zaman yapılır mı?Niçin?
CEVAP:Hayır.Çünkü zamanı önemli.Gece ava gidersen el feneri falan alman gerekir.Gündüz daha kolay olur.

E Çevrimdışı

emik

New member

Kürşad Alperen ' Alıntı:
Selam hocam.Bunları Ahmet Gülüm'ün ''Dikkat Yazılı Var'' kitabından aldınız sanırım.Bu kitabın e-book şekline ihtiyacım var.İnternette çok yerde var.Ancak her adreste de aynı link verilmiş ve bu link yaklaşık 1 yıldır ölü durumda.Bu eser bilgisayarında kayıtlı olan arkadaşlarımız paylaşıma sunarlarsa memnun oluruz.Saygılarımla...
dikkat yazılı var kitabının tam 4serisi var hepsini seve seve okudum ama okurken bir okadarda üzüldüm.

tarih.20 ' Alıntı:
Hayır Hocam...Keşke bir kitaptan alıntı yapsaydım....Geçtiğimiz yılın sadece bir döneminde yaptığım yazılılardan gelen cevaplardır...Yazılıları okurken hep not alır,Tarih kulubümüzün panosuna da asarım...Basılı hiç bir kitapta bulamazsınız...Ve bu sadece bir dönem.....Bende öğretmenliğimin son 10 yılında verilmiş cevaplar var...Bunlar sadece bilgisayarımda hazır olanlardı...Ki düşünün ben Anadolu statüsündeki bir okulda öğretmenim...
dikkat yazılı var kitabındaki her soru ve cevap tamamiyle gerçektir.Yazı karakterleri bile aynı şeklinde kitaba basılmıştır.Yakın bir zamanda eğer bi scanner bulursam paylaşıcam 4kitabıda.

B Çevrimdışı

bond_81

New member

öğretmenliğimin ilk sınavı ve ilk sınav kağıdıydı....
soru: M. Kemal Atatürk'ün kurtuluş savaşında llider olarak benimsenmesinde daha önce hangi savaşlarda kazandığı başarılar etkili olmuş olabilir?
öğrencinin cevabı: 1) çanakkale zaferi 2)malazgirt zaferi

çocuklarda zaman- dönem kavramı olmadığını düşünerek çıldırmıştım. :)

Geri