2010-2011 10. Sınıf Seçmeli Tarih Dersi Yıllık Planı

K Çevrimdışı

konya 42

New member
Ynt: 2010-2011 10. Sınıf Seçmeli Tarih Dersi Yıllık Planı

planlar için teşekkür ederim

K Çevrimdışı

karaman2288

New member

Arkadaşlar 10.Sınıfta 2 saat ortak ders yanında 2 saat seçmeli dersin yıllık planını ayrı ayrı nasıl yapcaz.Okul müdürleri 2 ayrı ders başlığı altında iye 2 farklı yıllık plan istiyorlar arkadaşımızın yaptığı gibi tabiki 4 saatlik toplamda bir yıllık planla götürmek mantıklı ama 2 farklı ders diye 2 farklı plan isteniyor.Tavsiyeniz ne olur paylaşalım lütfen..

B Çevrimdışı

bilşen

New member
GÜMÜŞ ÜYE Ödemesini Yap

iyi günler ben ödememi 15 eylül de yaptım biraz önce yanlış tarih yazmışım.murat yılmaz adına samsun bafra ziraat bnk.yatırdım.kullanıcı adım:bilşen biran önce üyeliğimi yaparsanız sevinirim iyi calışmalar.

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Hocam hesapta ödemeyi göremedim. Eft mi yapmıştınız havale mi?

H Çevrimdışı

hürriyet

New member

arkadaşlar 10. sınıflardaki seçmeli tarih dersinde benim de kafam karıştı. müdür yardımcımız zorunlu ve seçmeli iki dersi 4 saatlik tek bir ders gibi düşünüp yıllık plan yapabileceğimi ve 3 sınav yapacağımı söyledi ama yine de benim kafama yatmadı. mevzuatı da okudum fakat anlamadım açıkçası. notları girerken nasıl gireceğim bu asıl sorun?o yüzden yıllık planı yapmadım bekletiyorum.fikir verirseniz sevinirim.daha önce 10. sınıflarda seçmeli tarih anlatmamıştım.arkadaşlarıma sordum herkesten ayrı bir fikjir çıkıyor. teşekkür ederim yeni eğitim- öğretim yılında başarılar dilerim

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

Bende müdür yardımcınız gibi düşünüyorum. Ama gene de e-okulun öğrencileri sınıf atlatmasını beklemekte fayda var. 27 eylülde e-okul iki dersi birleştirirse sorun yok. Birleştirmezse ayrı plan yapacağız. O zaman da müfredat sıkıntısı ortaya çıkacak.

T Çevrimdışı

tarihcifss

New member

arkadaşlar bi belirsizlik hala söz konusu..ortada hala bir plan da yok..diğer dersler hakkında planları açıklamış olam il milli eğitim md.lüğümüz bu ders hakkında açıklaması yok..bu sitede buldum zannetmiştim amma o da para kazanmaya çalışır olmuş o yüzden tşk bile etmiyorum..bilgisi olan arkadaş varsa cevaplarını bekliyorum..23-09-2010 O0

C Çevrimdışı

candemir

New member

her yıl bunu yaparlar.ben konuları bölüp iki ayrı plan yapmaya çalıştım.kültür ve uygarlık konuları ile avrupa tarihi konularını ayırdım.seçmeli derste onları okutacam.içine sindi mi derseniz sinmedi ya...

H Çevrimdışı

hürriyet

New member

İlteriş Hocam sanırım dediğiniz gibi 27 eylülü bekleyip e okuldaki duruma göre davranmak daha mantıklı.....size ve fikirlerini paylaşan diğer arkadaşlara teşekkür ederim

O Çevrimdışı

ozarde

New member

arkadaşlar talim terbiyee kurulu 20 eylülde şu yazıyı yayınladı bununla ilgili
20.07.2010 TARİH VE 76 SAYILI KURUL KARARI İLE UYGULAMAYA KONULAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGELERİNDE TARİH, COĞRAFYA, DİL VE ANLATIM, TÜRK EDEBİYATI, MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ VE YABANCI DİL DERSLERİNİN PROGRAMLARININ FARKLI DERS SAATLERİNE GÖRE İŞLENİŞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:
Tarih 9 ve 10. sınıf Tarih Dersi Öğretim Programları haftada 2 saat esas alınarak hazırlanmıştır. 10. sınıf tarih dersi, haftalık ders çizelgesinde belirtildiği gibi ek olarak 2 saat seçmeli alındığında artan ders saati programların kazanımlarından herhangi bir eksiltme veya arttırma yapılmadan programın öngördüğü tarihsel düşünme becerilerini işe koşacak, aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanarak zümre öğretmenler kararıyla ders işlenişini gerçekleştirilecektir.
buradan çıkarılacak yorumlarınız bende bekliyorum

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

"Koşacak" kısmında ben hep iptal oluyorum ama ben şunu anlıyorum "plan 4 saat yapılır."

H Çevrimdışı

hürriyet

New member

ozarde hocam o kararı ben de defalarca ve defalarca okudum daha sonra zekamdan şüphe duyarak bu cümleyi kuran şahsın manevi huzurunda saygıyla eğildim.......bilgilendirme için teşekkürler

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici

hürriyet ' Alıntı:
ozarde hocam o kararı ben de defalarca ve defalarca okudum daha sonra zekamdan şüphe duyarak bu cümleyi kuran şahsın manevi huzurunda saygıyla eğildim.......bilgilendirme için teşekkürler

:/*

Z Çevrimdışı

zeynep_lüg

New member

internette dolaşırken sitenizi gördüm planları indirmek istedim özelliklede 10. sınıf Seçmeli Tarih planını görmek istedim Üyelik istedi üye oldum .şimdide gümüş üyelik istiyor. gümüş üye olmadan indiremezmiyim bir an önce indirmek istiyordum.

Z Çevrimdışı

zeynep_lüg

New member

ozarde ' Alıntı:
arkadaşlar talim terbiyee kurulu 20 eylülde şu yazıyı yayınladı bununla ilgili
20.07.2010 TARİH VE 76 SAYILI KURUL KARARI İLE UYGULAMAYA KONULAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS DAĞILIM ÇİZELGELERİNDE TARİH, COĞRAFYA, DİL VE ANLATIM, TÜRK EDEBİYATI, MATEMATİK, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ VE YABANCI DİL DERSLERİNİN PROGRAMLARININ FARKLI DERS SAATLERİNE GÖRE İŞLENİŞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:
Tarih 9 ve 10. sınıf Tarih Dersi Öğretim Programları haftada 2 saat esas alınarak hazırlanmıştır. 10. sınıf tarih dersi, haftalık ders çizelgesinde belirtildiği gibi ek olarak 2 saat seçmeli alındığında artan ders saati programların kazanımlarından herhangi bir eksiltme veya arttırma yapılmadan programın öngördüğü tarihsel düşünme becerilerini işe koşacak, aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanarak zümre öğretmenler kararıyla ders işlenişini gerçekleştirilecektir.
buradan çıkarılacak yorumlarınız bende bekliyorum

Hocam ben bu ifadeden 10.sınıf tarih dersinin seçmeli ve zorunlu olarak birleştirilerek haftada 4 saat olarak işlenmesi gerektiğini anlıyorum.Bu durumunda zümre kararı haline getirilmesini anlıyorum.

A Çevrimdışı

atahoca

New member

Aynen, öyle anlaşılıyor.

M Çevrimdışı

mutenevvia

New member

değerli hocalarım bende talim terbiye nin yayınladığı yazıyı baz alarak 10. sınıf tarih dersi için 4 saatlik plan hazırladım. umarım herhangi bir sorun çıkmaz kurulan cümleden çıkardığım yorum buydu...

Geri