Ynt: Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi
Evet, Tarih Vakfı bu konuda 2 tane öğretmen kitabı yayınladı.
Birincisi 2005 yılında Burak Çalışkan ve Ebru Şahbudak tarafından hazırlanmıştı.
İkincisi Ekim 2007 de Dilara Kahyaoğlu, Hasan Tahsin Özkaya, Ayşe Alan ve Günay Üstüner tarafından hazırlanmış.
Bence dersin hakkını vermek isteyen öğretmen arkadaş, ikisini de incelemeli. Ancak sorun ders kitabında. Yani Tarih Vakfı yine 2005 yılında
'20. Yüzyıl Dünya ve Türkiye Tarihi' adıyla Gökçen ve Faruk Alpkaya tarafından hazırlanmış olan bir ders kitabı yayınladı. Bildiğim kadarıyla MEB bu kitabı onaylamadı. Yani henüz MEB müfredat programı yayınlamadığı için, kitabın içeriği MEB'in yayınlayacağı programı ne kadar karşılayacağı belli değil. Bana göre incelenmesi ve yararlanılması gereken bir kaynak.
Bu konuda TUSIAD tarafından Aralık 2002 de yayınlanan
'Gençler İçin Çağdaş Tarih' adıyla bir kitap yayınlandı.
MEB den önce özel kurumlar bir çok çalışma yaptılar ama, nedense MEB bekliyor. Bu iki çalışmayı da onaylamadı. Dilerim bu iki çalışmadan daha iyi bir çalışma üretirler. Ortaya çıksın bakalım, sonra üzerinde konuşuruz.
TUSİAD
Tarih kitabı dışında
Coğrafya ve
Felsefe kitapları da yayınladı. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki linklerden indirip inceleyebilrler.
http://www.tusiad.org
sayfasını açtıktan sonra '
eğitim' i açın, sonra açılan eğitim sayfasından '
rapor' sekmesini tıklayın. O sayfada Tarih, coğrafya ve felsefe kitaplarına ulaşabilirsiniz.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.