Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
En sevdiğim bölüm İslamiyetten Önce Türk Tarihi. Herkes tarafından bilinir ki bir dersin veya alanın sevilmesinde en önemli etkenleren biri "öğretmen" dir. Benimde bu alana olan ilgim bu sebebe dayanmaktadır.
Fırsat bulmuşken "Şerafettin Yılmaz" hocama (ki beni İ.Ö.T.T inden bırakmıştır.) sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. (Bir ara hayatınızda iz bırakan öğretmenleriniz bölümü açsak hiç fena olmayacak galiba.)
Neden Dünya Tarihi? Çünkü tarih bir bütündür ve ben tarihi bölümlere ayırmadan her olayı büyük bir merakla öğrenebilirim.Sayın ilteriş kendisine tarihi sevdiren hocasından bahsetmiş. Bana tarihi sevdiren hocam ortaokuldaki NURETTİN GÜNEŞDAĞ isimli çok sevdiğim hocamdı. Ona çok tesekkür ediyorum.
Çünkü dünya tarihi hakkında fazla bilgim yok ondan dolayı.Özellikle eski Çin uygarlıkları, Amerika'nın gelişimi, Brezilya'nın doguşu veAvrupa tarihi ???
NOT: Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.
Sevmek tanımakla bilmekle olur. İnsan tanımadığını bilmediğini sevemez. Biz ençok kendi milletimizi seviyoruz öyleyse en çok kendi milletimizi tanıyor olmalıyız. Bunun içinde kendi tarihimiz elbette. Hem tanımak yakından uzağa gerçekleşen bir gelişimdir.
Diğer yandan insanların mutlaka özel ilgi alanları vardır. merakları vardır uzağıda araştırabilirler. Buna da kimsenin itirazı yok.
Ben şahsen Fakülte yıllarım bitene kadar İslam öncesi Türk Tarihi çalıştım. Daha sonra Master da Genel Türk Tarihi çalıştım. Bu arada konum Türk Tarihinde insan hakları idi. İnsan hakları orijinal bir konu olduğu için ister istemez Tüm dünyanın insan hakları alanındak gelişimlerini takip etme fırsatı buldum.
şimdi doktora da ise Osmanlı tarihi daha doğrusu Yeniçağ tarihi çalışıyorum. V e diyebilirmi ki tarih Osmanlı tarihidir ve özellikle de yeniçağ tarihi. (Akademik açıdan tabi)
Ben de Osmanlı Tarihi hayranıyım, mesela Fatih S. Mehmet, İstanbul'u fethederken onun bir askeri olmak isterdim, Yavuz S. Selim Sina çölünü geçerken onun ordusunda yer almak isterdim.
Osmanlı Tarihini de çok seviyorum ama "Cumhuriyet Tarihi" başka.Yaşadığımız devlet öncelikle,ayrıca türlü yokluklar içinde,pek çok mücadele ile kurulmuş.Mucize gibi...Yeni şeyler öğrenmek de anlatmak da müthiş haz veriyor.