Nasıl Bir Tarihçi?

Tarihçi Sizce Nasıl Olmalı

• Araştırma yapan

Oy: 0 0.0%
  • Araştırma yapıp, paylaşan

• Kulaktan duyma bilgilerle idare eden

• Sitelerden kendine lazım olanı alıp giden

• Başkalarının hazırladığı bir belgeyi alıp kendisininmiş gibi yayınlayan

• Kullanılan toplam oy
    0
umuro Çevrimdışı

umuro

Super Moderator
Ynt: Nasıl Bir Tarihçi?

Her zaman araştırma yapan ve yaptığını diğer insanların da faydalanması için paylaşan taihçileri görmek isteriz.

ziberkan Çevrimdışı

ziberkan

Super Moderator

Bu mudur yani Sadece değerli arkadaşım, Umur hocam katılmış, Tarihçiler neredesiniz, burada da mı bakıp geç, Bu kadar duyarsızlık, çok yazık vallahi, ne olacak bizim halimiz diye sormaya gerek yok. Selam ve Dua ile,

raltar Çevrimdışı

raltar

Super Moderator

Sayın Budunçar Hocam, anketinizdeki seçenekler internet dünyası göz önüne alınarak belirlenmiş. İnternet dünyası ile bağlantısı olmayan tarihçilerin ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bu seçeneklerdeki en uygun olanının dışında kalacakları şüphesizdir.

Bu durumda,mevcut görüş açısından yola çıkacak olursak;

A seçeneğinde araştırma yapan denilmektedir.Araştırma çok geniş anlamlı olmakla birlikte, burada kastedilen “okuyarak bilgisini geliştiren” anlamında mı ifade edilmiş,yoksa belgelere ulaşma anlamında mı belli değil.Belge ve birinci kaynaklara inerek araştırma yapmak bir öğretmenin bugünkü almış olduğu eğitim ve çalışma şartlarından dolayı normal üstü bir beklentidir. Bu konuda istisna da olsa tanıdığım örnek öğretmenler var. Kendisi şu anda emekli olan Adana’nın tarih öğretmenleri camiasının iyi bildiği Cezmi Yurtsever’i anmadan geçemeyeceğim. Birinci elden kaynaklara kadar inerek,okul okul gezip konferanslar veren ve kitaplar yayınlayarak milletine hizmet aşkıyla dolu bu mübarek insan,Ermeniler ile ilgili bilinmeyen hiçbir şey bırakmamıştır.İşte bu hocam ikinci şıkka(İnternet hariç) aynen uymaktadır.Birde, Çağrı Bey lisesinin tarih öğretmenlerinden İbrahim Köksal hocam da araştırma yapıp bunu internet dünyası ile paylaşan bir hocamdır.Kendisi genç ve dinamiktir.Ben ve benim gibilerde geriye kalan seçenek gurubundayız diye düşünüyorum.Sürç-ü lisan ettikse affola.

M Çevrimdışı

mehtap-gez

Super Moderator

Hocam anket seçiminizde bu siteyi kullananlara da bir mesaj verildiğini sezinledim.Tabi bu benim görüşüm.
Ankette cevap verme noktasında ben umuro Hocam'a katılıyorum.Araştıran aynı zamanda az bilineni topluluklarla paylaşan tarihçiler bizim ihtiyaç duydugumuz gruptur.

ziberkan Çevrimdışı

ziberkan

Super Moderator

Evet Hem Mehtap-gez hocama hem de Raltar hocama teşekkür ederim. Tabiki her tarihçinin herhalde diyerek devam etmek istiyorum. Sizin belirttiğiniz, internet harici tarihciler olması çok zor, ahh ahh nerede... Ama ne yazık ki sizin de dediğiniz gibi böyle tarihçilere rastlamak artık zor veya olanaksız mı desem bilmem ki, siz anmışsınız ben de buradan Anakara'da arşivlerin tozunu yutmuş ve yutmaya devam eden Rıfat ÖZDEMİR hocamın kulaklarını çınlatmak isterim. Tabi ki herkesin içinde bulunduğu koşullar farklı farklı, kaynaklara ulaşabilecek olan var ulaşamayacak olan var. Ama en azıdan internet dünyasında isek onu, bize başkalarına faydalı bir şekilde kullanmak ve sunmak gerektiğini düşünüyorum.
Ve Mehtap-gez hocam gerçekten de iyi yakalamışsın. (Umur Hocam da bu söylediğim kişileri tahmin ediyordur.) Bir ortamda ne kadar çok paylaşım olursa o kadar bolluk bereket ve bilgi dağırcığında artma olacaktır. Ama uzun bir zamandır bir avuç arkadaşımız dışında bunu da bulamıyoruz. Bence kendini tarihçi hisseden, olan kişiler, al-git değil; paylaşımı birinci sırada tutmalıdır.
Raltar hocamın dediği gibi ankette cümleler anlam bakımından düşük kaldı, kelimeleri iyi seçemedim, ama bir kızgınlıkla oluverdi işte. Kusuruma bakmayın
Ancak Tarihte büyük olaylar tekil kişilerle başlar kitleler halinde genişler ve sonuca varır. Bu zamana kadar bir çok site gezdim, bir çok yazı okudum, ancak nereye gittiysem hep bir kaç kişinin emekleriyle sınırlı kaldığını gördüm. İnsan düşünmüyor değil; acaba Türk Milleti iyice uyumaya daldı?
Artı bizim gibi tarih sitelerinin çok daha fazla (İnternet dünyası da olsa) bir birine destek olucu, bilgi verici, dünü bugünle birleşiren, çeliştirici değil birleştirici yorumlarda bulunan insanlar olmamız gerektiğini düşünüyorum. Acizane,
Eğer kırıcı bir kelime kullandıysam Hakkınızı helal edin. Selam ve Dua İle:

Geri