Ynt: Nasıl Bir Tarihçi?
Evet Hem Mehtap-gez hocama hem de Raltar hocama teşekkür ederim. Tabiki her tarihçinin herhalde diyerek devam etmek istiyorum. Sizin belirttiğiniz, internet harici tarihciler olması çok zor, ahh ahh nerede... Ama ne yazık ki sizin de dediğiniz gibi böyle tarihçilere rastlamak artık zor veya olanaksız mı desem bilmem ki, siz anmışsınız ben de buradan Anakara'da arşivlerin tozunu yutmuş ve yutmaya devam eden Rıfat ÖZDEMİR hocamın kulaklarını çınlatmak isterim. Tabi ki herkesin içinde bulunduğu koşullar farklı farklı, kaynaklara ulaşabilecek olan var ulaşamayacak olan var. Ama en azıdan internet dünyasında isek onu, bize başkalarına faydalı bir şekilde kullanmak ve sunmak gerektiğini düşünüyorum.
Ve Mehtap-gez hocam gerçekten de iyi yakalamışsın. (Umur Hocam da bu söylediğim kişileri tahmin ediyordur.) Bir ortamda ne kadar çok paylaşım olursa o kadar bolluk bereket ve bilgi dağırcığında artma olacaktır. Ama uzun bir zamandır bir avuç arkadaşımız dışında bunu da bulamıyoruz. Bence kendini tarihçi hisseden, olan kişiler, al-git değil; paylaşımı birinci sırada tutmalıdır.
Raltar hocamın dediği gibi ankette cümleler anlam bakımından düşük kaldı, kelimeleri iyi seçemedim, ama bir kızgınlıkla oluverdi işte. Kusuruma bakmayın
Ancak Tarihte büyük olaylar tekil kişilerle başlar kitleler halinde genişler ve sonuca varır. Bu zamana kadar bir çok site gezdim, bir çok yazı okudum, ancak nereye gittiysem hep bir kaç kişinin emekleriyle sınırlı kaldığını gördüm. İnsan düşünmüyor değil; acaba Türk Milleti iyice uyumaya daldı?
Artı bizim gibi tarih sitelerinin çok daha fazla (İnternet dünyası da olsa) bir birine destek olucu, bilgi verici, dünü bugünle birleşiren, çeliştirici değil birleştirici yorumlarda bulunan insanlar olmamız gerektiğini düşünüyorum. Acizane,
Eğer kırıcı bir kelime kullandıysam Hakkınızı helal edin. Selam ve Dua İle: