Tarihin En Güçlü Ordusu

ilteriş Çevrimdışı

ilteriş

Kağan
Yönetici
Sizce tüm zamanların en güçlü ordusu hangisidir? (Seçiminiz illa Türk tarihinden olmak zorunda değildir. Ancak dünya tarihinden bir seçim yapasanız lütfen Türk tarihindende bir alternatif yazınız.)

N Çevrimdışı

naptera

New member
Ynt: Tarihin En Güçlü Ordusu

"Güç" ten neyi kastettiğinizi tabi ki anladım ama bence en güçlü ordu Kurtuluş Savaşının kazanılmasını sağlayan Türk ordusudur.Çünkü "Yedi Düvel"le savaştığı yetmiyormuş gibi;yoklukla da savaşmıştır.

M Çevrimdışı

MeaGLin13

New member

Bence en büyük ordu Cengiz Han'ın ordusudur. Türk tarihinde ise Osmanlı Devleti ordusu

ziberkan Çevrimdışı

ziberkan

Super Moderator

Bence bu soru görecelidir. Güç zamana, şartlara ve kişilere göre değişebilir. Öncelikle Hun ordusunun gücü zamanına göre önem arzeder. Timurun ordusu, Osmanlı ordusu, Rusların Kızılordusu, Almaya'nın ordusu ve Kurtuluş savaşındaki ordumuz... Herbiri zamanının en güçlü orduları olabilirler. Ama herbirini birbiriyle karşılaştırırsak... Sonuç ?
Bence herbiri için ayrı bir araştırma yapmak gerekir. Mesela; bir belgesel izlemiştim. Tanklar diye, burada karşılaştırma yapılmaktaydı. En güçü tank olarak son yüzyıl yapıtını beklerken, Almanların Ruslara karşı kullandıkları tank çıktı. Ama burada tanların hızlılığı, çokluğu ve atışta fazlalık ve isabetliliği ön planda tutulmuştu.
Siz ne dersiniz? İşin içinden çıkmak biraz zor ama ben burada genel olarak konuşursam Naptera hocama katılırım. Selametle

S Çevrimdışı

suskunyurek

New member

Bence en güçlü ordu Yavuz Sultan Selim'in Mısır'ı Fethinde gündüzleri yaklaşık 50 derece geceleri eksi 20 derece arası sıcaklığı değişen çölden geçip Mısır'ı alıp Peygamberimize ait kutsal emanetleri Türk Korumasına alan ordudur.

A Çevrimdışı

abdullahkarataş

New member

zιвєякαη ' Alıntı:
Bence bu soru görecelidir. Güç zamana, şartlara ve kişilere göre değişebilir. Öncelikle Hun ordusunun gücü zamanına göre önem arzeder. Timurun ordusu, Osmanlı ordusu, Rusların Kızılordusu, Almaya'nın ordusu ve Kurtuluş savaşındaki ordumuz... Herbiri zamanının en güçlü orduları olabilirler. Ama herbirini birbiriyle karşılaştırırsak... Sonuç ?
Bence herbiri için ayrı bir araştırma yapmak gerekir. Mesela; bir belgesel izlemiştim. Tanklar diye, burada karşılaştırma yapılmaktaydı. En güçü tank olarak son yüzyıl yapıtını beklerken, Almanların Ruslara karşı kullandıkları tank çıktı. Ama burada tanların hızlılığı, çokluğu ve atışta fazlalık ve isabetliliği ön planda tutulmuştu.
Siz ne dersiniz? İşin içinden çıkmak biraz zor ama ben burada genel olarak konuşursam Naptera hocama katılırım. Selametle
Buna hak veriyorum...

I Çevrimdışı

idurmuslu

New member

Bence Tarihin en güçlü ve muazzam ordusu Efendimiz'in(SAV) komutasındaki Bedr'in Arslanları idi.

M Çevrimdışı

M.ÇELİK

New member

iko33 ' Alıntı:
Bence Tarihin en güçlü ve muazzam ordusu Efendimiz'in(SAV) komutasındaki Bedr'in Arslanları idi.

iko arkadaşa aynen katılıyorum bana söyleyecek söz bile bırkmamış

C Çevrimdışı

canbaba

New member

Genel manada Persler ve Cengiz Han'ın ordusundan bahsedilir. Bunu da bilmemiz gerekiyor ki bu ordulardan daha ihtişamli ve daha kudretli ordu vardı o da Avrupa Hunları'nın ordusu dönemin şartları düşünüldüğünde zaten her şey ortaya çıkıyor.

Büyük Selçuklu Devletinin ordusunuda unutmamak gerek. Dile kolay 200 bin orduyu yenmek kolay bir iş degil. Bu yürek ve cesaretle birlikte aynı anda da zeka ve kuvvetin göstergesidir.

Mesajınız tarafımdan dilimiz imla kurallarına uygun hale getirilmiştir.
8822963196741197823769dw3.png

L Çevrimdışı

lllfoxlll

New member

selahaddin eyyübi'nin Kudüs'ü kuşattığı 1 milyon kişiden ve yüzlerce mancınıktan oluşan ordusu, perslerin heredot'un anlatımına göre 2 milyon 600 binlik yunan istila ordusu, iskender'in profesyonellerden oluşan 50 bin kişilik ordusu(?),Osmanlı'nın 150 bin tımarlı sipahi, 20 bin yeniçeri ve 50 binlik yardımcı güçlerden oluşan ordusu,günümüzde A.B.D nin hazır 1 milyon 400 binlik ordusu, 2.dünya savaşında stalin'in insan seli gibi olan 20 milyonluk ordusu(stalin hattı denen savunma bölgesinde bir çok yerde siper kazdırmak yerine ölen asker yığınlarından savunma hatları oluşturma emri vermiştir), timur'un bağdat'ta 70 bin kişinin kafatasından pramit yapan 200 bin kişilik ordusu, cengizhan'ın rakamları net olmamakla birlikte yer yer 700 binlere ulaşan atlı ordusu tarihin gördüğü en büyük ordulardır.Bu ordular dönemlerinin en güçlüsüdür.Genel olarak bakıldığında en büyük ordu cahillere aittir...

E Çevrimdışı

Dünya'nın en güçlü ordusu ne yazık ki JAPON'lara ait.Teknoloji ordusu ile dünyaya korku yayan Japonların bir ordusu(insandan oluşan) bile bulunmamakta. Ama adamlar her şeylerini fazlası ile verimli bir şekilde değerlendiriyor.
Güçlü ordu sadece insanla olmadığını bilen Japonlar bunu dünyaya da gösterdiler.

M Çevrimdışı

Madran

New member

Dostum burada döneme göre orduların güçlülüklerini konuşuyoruz bu zamanla eski zamanı kıyaslarsak arada çok büyük bir fark var ..

Bence normal kılıç ve kalkanla olan savaşların en iyilerinden 2 halk var .. Türk ve Moğol bu iki halkın dünyaya nasıl gücünü kanıtladığını biliyoruz .. Bu iki halk eski dönemlerin en iyisi diyebiliriz .. Tabi bu silahın bulunduğu zamana kadar olan bir güç .. Silahtan sonra iyice etkisini kaybetmiştir. Bu iki halk

20.yy ilk yarısında en güçlü ordu bence arkadaşında dediği gibi Almanya .. Almanların çok güçlü olmasına karşın jeopolitik konumu nedeni ve İtalyanların iki dünya savaşındada Almanlara ihanet etmesinden dolayı kazanamamıştır.

Dönemin en güçlü ordusu sanırım ABD

Yazmayı unutmuşum Türklerin orduları silahı bulunduktan sonra sürekli düşüş yaşamış ancak bu düşüş ancak Sayın Atamız Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Çanakkale savaşı ve Kurtuluş Savaşında gösterdiğimiz başarı Avrupalıları korkutmuştur. O yıllardaki ruh orada kalmayıp Kore ve Kıbrıs savaşlarındanda başarıyla anlının akıyla çıkmıştır .. bunuda ekleyeyim :)

Geri